sâmbătă, 10 decembrie 2011

Prajitura cu struguri (Kaufland)

Eee, mi-am amintit ca asta vara am facut o prajitura gasita in una din revistele primite de la Kaufland (acele cataloage pe care le gasiti in cutia postala...). Am incercat-o, e ff buna. Deci:

Ingrediente: 4 oua; 250g margarina; 200ml lapte; 1 lingurita bicarbonat de sodiu; 1 lingurita zeama de lamaie; 1 plic zahar vanilinat; coaja rasa de la 1 lamaie; 2 linguri cacao; 400g faina; 800g struguri boabe; 1 praf sare; 1 lingura unt pentru uns tava; 4-5 linguri faina pt tava si struguri

Preparare: Spala strugurii, desprinde boabele de pe ciorchine si lasa-le la scurs. Separa albusurile de galbenusuri. Freaca margarina cu sare si zahar. Adauga treptat galbenusurile, apoi laptele, aromele, bicarbonatul stins cu otet, si faina cernuta. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitie, amestecand de jos in sus cu o lingura/spatula. Imparte compozitia in doua, si pune cacaoa intr-una din jumatati. Intr-o tava 30X40cm, unsa si tapetata, torni co;pozitia maro, deasupra pe cea alba si amesteci usor pe verticala, cu o furculita. Deasupra se pun boabele trecute prin faina. Coace compozitita in cuptorul preincalzit, la foc iute, pt 10 min, apoi reduce intensitatea focului la jumatate si mai lasi inca 20 min.
Cand e rece, se portioneaza.

PS: Promit sa pun poze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu