sâmbătă, 10 decembrie 2011

Mississippi Mud Pie (reteta)


Ingrediente:
Blat: 200 g biscuiti obisnuiti, 60 g unt, 60 g ciocolata neagra (70%)
Crema: 180 g ciocolata neagra, 180 g unt, 4 oua, 90 g zahar tos, 90 g zahar brun (eu am pus tot alb), 200 ml frisca (sau smantana)
Topping: 100 ml frisca, 3 linguri zahar, ciocolata rasa


Preparare:
Blat: Se sfarama biscuitii, si se pun intr-un bol mare. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu untul, si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, se ia de pe foc si se lasa la racit usor. Se toarna amestecul peste biscuiti si se amesteca foarte bine. Se pune compozitia in tava de tort (24-26 cm) si se niveleaza. Se da la rece, la frigider, pna preparati crema.
Crema: Se topeste ciocolata cu untul, se omogenizeaza si apoi se raceste usor. Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul. Se toarna frisca peste ciocolata, si se mixeaza cateva minute. In forma cu biscuiti se toarna aceasta crema. Se da la cuptor, incins in prealabil, pt aprox 45 min, pana se intareste usor. Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru servire, se orneaza cu frisca batuta cu zahar, si cu ciocolata rasa.


Uff, ar trebui sa spun si de unde am luat-o, nu? Aici este!


Dovada ca arata bine:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu