sâmbătă, 22 octombrie 2011

Mierea - aliment sau medicament?

  • Salcam - se poate folosi la orice, chiar si la ceaiuri si cafele deoarece nu interfereaza cu gustul lor. Este laxativa si se recomanda si in cazul durerilor de gat.
  • Citrice - se potriveste cu bauturile din citrice si are un efect calmant impotriva insomniei.
  • Castan - este bogata in fier si este indicata ca tonic pentru imbunatatirea circulatiei sangvine.
  • Eucalipt - balsam indicat pentru raceli si bronsite.
  • Foarea-soarelui - efect antinevralgic si astringent
  • Trandafir - rara dar foarte folositoare in inapetenta.
  • Dintele-leului - ideala pentru sportivi
  • Tei - impotriva nevralgiilor, insomniei si migrenelor.
  • Levantica - este recomandata celor epuizati fizic si nervos.
  • Menta - are aroma mentei si gust dulce, contine o cantitate mare de vitamina C.
  • Molid si brad - mierea de molid are culoare verde inchis iar cea de brad este galben-aurie, datorita urmelor de rasina continute. Contine un puternic bactericid si este recomandata bolnavilor de plamani.
  • Miere si lapte: tuse cu expectoratie.Incalziti o cana cu lapte si adaugati o lingurita de miere in timp ce fierbe. Este mai bine sa se consume cat este fierbinte. Se poate adauga alaturi de miere si o lingurita de coniac. Pentru gargara se dizolva 1-2 lingurite de miere in apa. Este un remediu foarte bun si pentru raguseala.
Indulcitor: Zaharul poate fi substituit prin miere in multe alimente si bauturi.
Sursa de energie: Mierea este utilizata de multi ca o sursa de energie deoarece asigura 64 de calorii/lingurita.
Sursa de vitamine si minerale: Este bogata in oligoelemente precum cupru, fier, magneziu, iod, mangan, siliciu, crom.
Proprietati antifungice si antibacteriene: Este bogata in diferiti fermenti si acizi organici cum ar fi acidul formic cu rol antiseptic si antireumatic.
Imbunatatirea performantelor sportive: mierea faciliteaza mentinerea nivelului glicemiei, recuperarea musculara si refacerea glicogenului dupa efort.
Scadere ponderala: Consumata cu apa calda, ajuta la arderea grasimilor de depozit. O alta reteta eficienta este amestecul mierii cu pudra de scortisoara si apa calda. Se ia o lingurita de pudra de scortisoara, una de miere si o ceasca cu apa calda, se amesteca ingredientele si se consuma acest amestec pe stomacul gol.
Ingrijirea pielii: Mierea stimuleaza procesul de vindecare a ranilor prin stimularea tesuturilor afectate.

2 comentarii:

  1. De nenumarate ori, multe dintre afectiuni se pot ameliora prin intermediul produselor naturale, fara a fi necesara interventia medicamentoasa. Tratamentele naturiste sunt din ce in ce mai cautate iar dintre acestea, produsele apicole au demonstrat de milenii ca sunt adevarate panacee. Fie ca este vorba de miere de albine, propolis, polen, laptisor de matca, lista afectiunilor pe care le amelioreaza este foarte lunga.
    Am incercat Laptisor de matca liofilizat ( http://magazinnaturistonline.ro/apicole/laptisor-de-matca-liofilizat-complex-apicol ) si va pot spune ca este un remediu natural exceptional.
    Este unul dintre cele mai buna produse naturiste recomandate pentru: anemie, artrita, astm bronsic, infectie urinara, afectiuni ale inimii, depresie, diabet, afectiuni ale sistemului endocrin, dereglari hormonale, hipertensiune, colesterol, impotenta, infertilitate, imbatranire prematura, atacuri de panica, anxietate, probleme ale pielii, controlul greutatii, oboseala cronica.
    Va recomand laptisor de matca liofilizat.

    Cu stima,
    Rebeca N.

    RăspundețiȘtergere
  2. Muito interessante seu blog!!! Obrigado por visitar meu blog... Estou te seguindo, me siga também!!!
    www.cantinhodasartess.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere