duminică, 13 februarie 2011

Reteta

Hai, ca mai am o reteta usoara. E vorba de CHEC "MIHAELA". Numele vine de la "furnizorul" de reteta. Si cum le-a placut membrilor familiei, a intrat in "patrimoniul familiei".

Ingrediente:
8 oua; 2 cani zahar; 8 linguri apa; 8 linguri ulei; 2 cani faina; 2 linguri cacao; 1 praf de copt; 1 lamaie; stafide, nuci, ciocolata
Preparare:
Se fierbe 1 cana zahar + 8 linguri apa. Se lasa sa se racoreasca. Se bat ouale cu 1 cana zahar, apoi se omogenizeaza si cu siropul de zahar. Apoi se adauga uleiul. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga 1 cana faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Din compozitie se pun deoparte 8-10 linguri, care se amesteca cu cacaoa. In compozitia alba ramasa se pune a doua cana de faina, cu praful de copt.
In 2 forme de chec/cozonac, unse cu ulei si tapetate cu faina (eu folosesc hartie de copt, nu mai ung si tapetez!), se pune cate jumatate din compozitia alba, apoi jumatate din compozitia cu cacao, si se amesteca cu furculita (nu energic, doar pt a se obtine ornamente de cacao in checul final!). Pe deasupra se pun nuci, stafide...
Tavile se pun la cuptor pentru 10 minute la foc tare, si apoi la foc mic pana la coacere completa. Sincer, in 30 minute e gata!

Inca nu am poza cu acest chec. Cat de curand o sa adaug si "dovada"!

Un comentariu: