joi, 24 februarie 2011

Reteta

Hai sa pun si o reteta de lasagna, fff buna, incercata bineinteles.

Aveti nevoie de:

- 250g de lasagna (recomand Barilla)
- 2 cepe taiate marunt
- 600 g de carne tocata
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de unt
- 2 pahare de lapte
- 1 pahar cu vin alb
- 4 linguri de smantana
- 100g cascaval ras
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri amestec de oregano, usturoi praf, busuioc, cimbru, ceapa

Intr-o tigaie mai mare, se pune ulei la incins se prajeste carnea impreuna cu ceapa. Se adauga apoi condimente, sare si piper.
Se pune la fiert apa cu niste sare. Cand fierbe, se adauga cu grija foile de lasagna dar doar pentru 10 minute, cat sa se inmoaie un pic. Apoi se scurg intr-o strecuratoare si se “calesc” in apa rece.
In alt vas se pune untul la topit, se adauga faina, amestecandu-se. Se lasa pe foc pana capata o culoare aurie. Se adauga apoi treptat laptele si vinul. Adaugati sare si piper si mai lasati pe foc inca vreo 5 minute.
Intr-un vas rezistent la foc, preferabil un vas de tip yena, se toarna putin sos, atat cat sa acopere fundul. Eu am si uns inainte vasul, cu margarina, pt a preveni lipirea foii de lasagna de vas. Fara aceasta ungere, s-au lipit foile de lasagna de vas, si s-au uscat ffff tare.
Adaugati apoi pe rand foi de lasgna, carne tocata, apoi sos. Si tot asa pana terminati ingredientele. Ultimul rand se adauga mai gros, se presara cu cascavalul ras si se toarna smantana.
Se incinge cuptorul si se baga apoi vasul inauntru. Aruncati din cand in cand un ochi la cuptor si, cand vedeti crusta aurie, e totul gata, puteti stinge focul.

Nici pt aceasta nu am poza, promit sa pun "dovada" la proxima realizare!!!

Un comentariu: